2009. január 19., hétfő

Nyelvtanulás

Angol
Minden kedden és pénteken angol napunk van. Ez annyit jelent, hogy minél többet igyekszünk angolul tevékenykedni. Hetente egyszer tanulunk a Get Set Go könyvből, amihez kazetta és munkafüzet is van.

Az angol napon angolul nézünk Power Pointos vetítéseket, angol CD-ket hallgatunk, amit néha el is játszunk (pl. ha színekről van szó vagy állatokról, akkor a játékokkal elmutogatjuk), angol DVD-t nézünk, és igyekszünk napközben néhány szót angolul beszélni.
Készítettem zoknibábúkat, mert tanácsos valamivel jelölni, hogy milyen nap van, mert a kicsiknek még nem egyértelmű. Sajnos nem sikerültek szépre a bábúk, lehet, hogy varrónővel kéne megvarratni.

Ukrán
Szerdán és szombaton tartunk ukrán napot. Hallgatjuk Johi nyuszit CD-n, közben mutogatjuk, ukrán DVD-t nézünk, ukrán PP-t nézünk. Hetente egyszer elmegyünk egy barátnőmhöz, aki ukránul tanít minket játékosan.

Szlovák
Hétfőn és csütörtökön tartunk szlovák napot. Szlovák CD-t hallgatunk, szlovák DVD-t nézünk, szlovák PP-t nézünk, és például gyurmázás közben gyümölcsöket készítünk és megnevezzük szlovákul. Hetente egyszer egy szlovák néni jön hozzánk, hogy szlovákul tanítson.

Szoktam olyan feladatokat készíteni, ami változatossá teszi a tanulást. Legutóbb egy ukrán könyvecskét készítettem, amit majd együtt hajtunk könyvvé, és együtt rajzoljuk, ragasztjuk be a szavak, mondatok jelentését. Fontosnak tartom, hogy habár még nem tudnak idegen nyelveken olvasni, lássák az írott szöveget, néha megkérem, hogy olvasson el a lányom eg yidegen szót, mert így anélkül, hogy olvasásórát tartanánk, megjegyzi a betűket.

1 megjegyzés:

gitmargit írta...

Szia,
most tévedtem ide és nagyon tetszik a blogod.
A kérdésem az, hogy te mind a négy nyelvet beszéled? Nem semmi így beosztani!
Eddig mi a tapasztalatod? megéri ennyit együtt venni? nem jobb egyszerre egy idegen nyelvre koncentrálni?