2009. május 9., szombat

Marci kandúr hazatér (Miklya Zsolt)Johanna találta meg a polcon. Nekem nem keltette fel a figyelmemet. Elkezdtük olvasni, és nagyon érdekesnek találjuk.
 Miklya Zsolt: Marci kandúr hazatér

"Csorbakúton, ebben az alföldi kis faluban él Marci Kandúr, egy hegyes bajszú, büszke léptű macskaúrfi, aki vagy ennivalóra vadászik, vagy a napsütésben heverészik. Ám egy napon, miután elcseni a kamrapolcon felejtett véreshurkát, telhetetlen macskagyomra új kalandra csábítja, s találkozik Csicsőrkével, a daloskedvű kismadárral. Mielőtt bekapná, meghallgatja a madár könyörgését, aki békességre, szeretetre hivatkozik. A hitetlenkedő Marci jót nevet ezen, s megígéri Csicsőrkének, hogy szabadon engedi, ha csak egy valakit tud mutatni, aki igazán szeret. Elindulnak hát kereső útjukra, s velük együtt bepillanthatunk a csorbakúti családok életébe. De hogyan tér haza Marci Kandúr...?"

Érdekesen mutatja be a különböző családtípusokat. Johannának még magyarázni kell, hogy miért is nem az a család, amit Marci keres, ahol igazi a szeretet. Érdemes elolvasni.

Feladatlapok

Nincsenek megjegyzések: