2009. augusztus 21., péntek

Kineziológia- hmmm - ti mit gondoltok?

Egy kedves rokonom és barátom írta ezt a könyvajánlót, hogy megjelentessem a blogomban. Közben utánanéztem a kinetiológiának, és fenntartásaim vannak. Keresztyén szemmel igencsak óvatosan állok a témához. Szeretném, ha elgondolkodnánk, és elbeszélgetnénk róla.

A könyvet szent félelemmel és szeretettel ajánlom szülőknek, pedagógusoknak és minden érdeklődőnek, akik a gyerekek között dolgoznak. Bátoritást Farkas József: Több az élet c. irásaiból meritek, aki azt irja egyik gondolatfuttatásában, ha mélyen Krsisztusba rejtve éljük az életünket, akkor érdemes más kultúrákból és más világnézetből is meriteni, van mit!!! (itt azokra gondolok, -többek között magamra is- akik tartunk a természetgyógyászat rejtett negativumaitól is)

"A kineziológia egy gyengéd módszer, mely az egységre alapoz, szó szerinti jelentése: mozgástudomány. A 60-as évek elején dr. George Goodheart amerikai csontkovács rakta le a kineziológia alapjait."


A könyvben egyszerűen, érthetően megfogalmazott fejezeteket találunk a stressz hatásairól a tanulási képességekre...a mozgásról,a gondolatok erejéről, a táplálkozásról....Továbbá feladatokat, mozgásgyakorlatokat, játék lehetőségeket nemcsak a gyerekek részére, de a szülők részére is! Remélem sokak hasznosan forgatják, olvassák majd ezt a könyvet!

Nincsenek megjegyzések: