2010. május 16., vasárnap

Bibliatanulmányozás

Ismer valaki olyan magyar bibliatanulmányozó füzetet, amit a reggeli családi áhitaton tudnánk használni? Nem kell gyerekeknek szóló legyen. Nagyon érdekelne.

10 megjegyzés:

Csémy Zoli írta...

Mire gondolsz? Kátéra? Nekünk ezek vannak meg:
Heidelbergi káté

Westminsteri kis és nagy káté
http://www.reformatus.net/westminsteri-kiskate-es-nagykate

Westminsteri hitvallás
http://www.reformatus.net/westminsteri-hitvallas-konyveink

Kisgyerek káté

Ismered valamelyiket?

pepita

Unknown írta...

Ezek megvannak. nem ilyenre gondoltam, hanem, amiben kérdések vannak a tárgy ismeretre vonatkozóan és elgondolkodtató is.
Angolul találtam ezt, nagyon dicsérik: http://www.balancingthesword.com/PDF_Files/Samples_of_Both_Volumes_Low-Res.pdf

Ha lenne hasonló magyarul, vagy legalább agy picit hasonló...

Eszti írta...

Nem tudom milyen, mert még nem vettem meg, de jónak tűnik:

"A zárba illő kulcs." a címe, gyerektörténetes könyv. Történetek vannak benne és a konklúzió. Evangéliumi Könyvkiadónál kapható asszem.

Ez sem rossz, Doda egy szusszra kiolvasta önállóan. Nagyon rövid kis történetek egy keresztény család életéből, a végén egy odaillő igeverssel. A címe: "Utazás a tengerhez és más történetek".

Nekünk az jött be áhitatra, hogy a Bibliából haladunk. Példabeszédek könyve, akár fejezetenként, akár pár versenként. Vagy valamelyik evangélium bekezdésenként, aztán pár kérdést megbeszélve, vagy néhány rövid gondolatot hozzáfűzve.

Meg ebből szoktunk olvasni, nagyon bejön: "Vedd és olvasd! A Szentírás történetei gyermekek részére". Ebben bibliai történetek vannak, nagyon érthetően, de igehűen és mélyen megfogalmazva.

Szerintem ha google-ben rákeresel, kidobja, ha lehet még kapni.

Kánya Andrea írta...

Én olyat tudok ajánlani, amiben a bibliai témához elgondolkodtató kérdések és feladatok is vannak, színezhetnek, rejtvényt fejthetnek meg mindenféle dolgot lehet alkotni, készíteni.
Megtalálható az www.e-konyv.hu oldalon, de az én oldalamon is népszerűsítem :))
www.csaladhang.blogspot.com
Én használtam őket gyermektanítások és tábori foglalkozások alkalmával.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Köszi, erdna, már meg is rendeltem néhányat :)

Eszti, nálunk eddig úgy volt a reggeli áhitat, hogy közösen összeültünk, a férjem felolvasta az adott bibliai szakaszt (bibliaolvasó kalauz szerint), megbeszéltük, utána pedig a Mai Igéből olvastam fel a napi részt. Imaközösséggel zártuk. Csak sajnos sokszor csak rohanásba fulladt, és mivel a gyerekeket állandóan fegyelmezni kell, jó lenne egy kérdéssor (a lányom nagyon szereti a munkafüzeteket), ami jó mankó.

Csémy Zoli írta...

Eszter,ma reggel jöttem rá, hogy a Férfi a Biblia tükrében egy szuper könyv az egész család számára. A jellem formálására összpontosít. Ismered?
Irója Gene A. Getz.

Mi ezt fogjuk átvenni, de úgy, hogy a gyerekek is értsék.

pepita

Unknown írta...

Nem ismerem, megkerestem neten, biztos jó. Én most vettem meg azokat a bibliatanulmányozókat, amikre erdna hívta fel a figyelmemet. JOhi reakciója: magyar és munkafüzet!!! jaj de jó! :) még nem kezdtük el.

Lilla írta...

A Bibliai hősöket ismered? Küldtem már? Letölthető innen: http://lillaficsor.multiply.com/journal/item/217/217
Szerintem a te lányodnak már simán jó, attól, hogy az van beleírva, hogy 8-12 évesek számára... Aki ilyen jól levizsgázott...

Unknown írta...

köszi, letöltöttem, kipróbáljuk.