2009. június 14., vasárnap

Vége

Néhány dolog ráébresztett arra, hogy nem jól vannak így a dolgaim. Ezért töröltem a másik blogot. Olyan volt, mintha a karomat vágtam volna le, de hát erről szól a Biblia is. Nem tudom, hogy jól döntöttem-e. Tele vagyok csalódással, kérdéssel. Hiszem, hogy ha rosszul döntöttem, akkor majd újra jelentkezem, ha nem, akkor ennyi volt. Többet kell a gyerekekkel és a férjemmel foglalkoznom.

Nem értem, hogy miért ad Isten gondolatokat, célokat, ötleteket, amik cselekvésre késztetnek, ha nem szabad megtennem azokat. Talán nem jól élek velük.

Az ukrán módszertanhoz, programhoz is száz ötletem van, de hiába vagyok benne a munkacsoportban, ha falakba ütközöm. Rá kellett jönnöm, hogy nem is kell a népnek a jó módszer, jó ötletek, jó tanmenet, mert nem hajlandóak energiát belefektetni a jó munkába. Egyszerűbb a régi kerékvágásban haladni rosszul és sajnáltatni magukat. Szégyen, hogy ilyen a tanügy, de hát mit várjunk el, ha olyan iskolában képezik magukat tanárrá, ahol nem ztnulni, hanem fizetni kell zsebre, és ez köztudott, nem titok. Nagyon el vagyok keseredve, mert mélyre süllyedt a világ. Épp ezért most begubózom, és tanítom a gyerekeimet. Talán úgy könnyebb lesz elviselni.

5 megjegyzés:

Eszti írta...

Drága Eszter!- Kamilla szokott nekem így fogalmazni, de most én is ezt írom, mert úgy érzem, most ez a helytálló. Szóval, drága Eszter!

Nagyon sajnálom, hogy padlón vagy a történések miatt. Nem az én dolgom a kérdéseidre megadni a választ- Isten fogja ezt megtenni, amikor itt lesz az ideje. Csak néhány dolog van, amit szeretnék írni, és előre bocsátom, hogy én is hasonló dolgokon mentem át napokkal ezelőtt.

1. A VÉG lehet, hogy új kezdet: kezdete valami sokkal frissebb, erősebb és 'ütősebb' dolognak. Ha Isten metszette le a karod, akkor egyedül azért tette, mert szárnyak adására készül!! Ha a karmetszés azért volt, mert nem Istenre figyelve prioritást tévesztettél, akkor meg sose sajnáld- az Úr tervében maradásért nem drága az ár, és Isten gazdagon kárpótol majd az engedelmességedért.

2. Az iskolarendszer mindenhol siralmas. Ez van. Viszont semmi más nem hoz akkora mennyei dicsőséget nekünk, mintha istenfélő anyaként istenfélő gyermekeket nevelünk és készítünk az életre!! Ezt ne felejtsed el. Ebben sohasem lesz siralmas a helyzeted, mert Isten figyelmeztetni fog és a helyes úton tartja a lábadat. Isten megtartja és hordozza az életedet, akkor is, amikor az látszólag a mélybe süllyed- nem tudsz mélyebbre zuhanni, mint ahol Jézus volt. És az ő biztonsági hálója (a tenyere, amibe belevéste a nevedet) védőhálóként mindig ott van alattad, és megtart téged- hidd el.

3. Ne gondold, hogy az ami egyszer lezárult, annak örökre vége, és hogy amire indítást és készséget érzel, az az idők végéig benned marad és belülről megemészt. Ó, nem így van. Csak legyél türelmes. Egyszerre egyet lépj. :)

Nyerj bátorítást, melletted állunk Kamillával (úgy érzem, hogy írhatom a nevében ezt) és nem vagy egyedül. Vidulj fel! :)

iri írta...

Nekem is torolnom kellett nemely dolgokat(reklam)a blogrol ,de meggyozodesem hogy ez volt az Ur akarata.Hogy miert? A mindennapjaimban is probaltam,de ez sem volt megengedve.Miert?
Az Urra bizom.

Maresz írta...

Ne keseredj el, fel a fejjel! Én is voltam hasonló helyzetben, de hamar rájöttem, hogy az nem segit, ha begubózok. Igy tehát újra nyitottam, de már óvatosabban:). Tudod, a rák az ár ellen úszik...és ez a mi hivatásunk. Másképpen nem is lenne hivatás...Az Úr legyen veletek! Szeretettel, egyik sorstársad

Unknown írta...

Köszönöm a bátorító szavakat. Nagyon magam alatt vagyok, az otthonoktatás és nevelés se megy, mert tele vagyok keserűséggel.

Cicolány írta...

A reklám részét nem tudom,mi volt a baj.
De én úgy vettem észre egy keresztény ember naponta meg kell küzdjön a problémákkal,azzal,hogy Ő más és ezért sokan utálják is miatta,sajnos sokan hátat forditanak és igen! utálják a reform dolgokat,hogy valami újat és felemelőbbet tegyenek az unalmas helyett!!Imádkozz,hogy ezen túljuss hamar!!Nem könnyű és sajnálom!!