2009. június 16., kedd

Mértékletesség

Két ige ébresztett rá arra, amit titkon már gondoltam, csak úgy éreztem, jobb nekem ha teljesen szakítok a blogolással, netezéssel.

"Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak." ApCsel10,15b

"Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért." 1Jn3,16

Persze így kiragadva biztos bele lehet kötni, hogy itt nem erről van szó, de én hiszem, hogy azért mégis szólt hozzám ezáltal az Úr.

A nagy problémám, hogy nem tudok mértéket tartani.

Miközben ezt írtam, fontos dolog történt.

Nagyon erősen fájt a mellkasom, szorított a torkom, és a vérnyomásom 135/80 ra ment fel, mindig sokkal alacsonyabb. Vasárnap annyira magam alatt voltam, hogy meg akartam halni. Úghyog most elég komolynak éreztem a helyzetet. A névértől kaptam 2 injekciót. Most lefekszem, és holnaptól sokkal komolyabban kezdek az Úrra figyelni. Ezért remélem, hogy el fogom hanyagolni a blogolást, netezést.

Imádkozzatok értem. HOlnap EKG-ra megyek.

7 megjegyzés:

iri írta...

Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve

Unknown írta...

Iri, nem egészen értem, megmagyaráznád?

iri írta...

Kedves Eszter,Iget adtam a kuszkodesedre,ami a nettezest illeti s eppen ez az ige jott eszembe,amikor is olvastalak.En sem nagyon ertettem az Iget ami arra buzditott hogy felhaggy a nettel marmint az Apost.Csel.10-bol.En is ezt olvastam a Rom 14:14-ben.Tudom és meg vagyok győződve az Úr Jézusban, hogy semmi sem tisztátalan önmagában: hanem bármi annak tisztátalan, a ki tisztátalannak tartja.Ezert irtam ezt az Iget,mivel ha a te lelkismereted megvan belyegezve a net altal,megha masnak nem is jelent problemat a net magaban,lehet neked az.Nem tudom ha elegge ertheto voltam.Vissza kerdezhetsz.Ha tudok szivesen valaszolok.

Unknown írta...

Köszönöm, értem, és igazad van. Többnyire így szoktam gondolkodni a világ dolgai felől, csak most szinte kétségbeesésemben döntöttem így. De mint máskor sem, most sem járható út számomra a teljes fordulat. Most igyekszem korlátozni netezért, a férjem a bíró :) Ez segít.

iri írta...

Meg annyit hozzafuznek ha valamikepp segit hogy volt eletemben egy olyan idoszak hogy a kepernyo elott idoztem.De nem volt bekessegem.Tudtam hogy hiaba veszek egy olyan dontest,kesz matol kezdve semmi,mert ujbol visszaterek.Ezert kertem az Ur segitseget s O kimosta belolem ezt a vagyat.Ugyhogy ma nem erzem szukseget hogy filmeket nezzek,meg akkor is ha ferjem egyik idotoltese ez.Csakis O tud megszabaditani attol ami zavarolag hathat eletunkre.

Unknown írta...

Egyetértek. Szerintem nagyon fontos megtanulni, hogy habár körülöttünk tombol a világ, mi meg tudjuk tartóztatni magunkat. Ezt szeretném a gyerekeimnek is megtanítani. Van TV, van internet, de meg kell tanulni Istennek tetsző módon élni vele. Rájöttem, hogy rengeteg időt töltöttem fölösleges olvasgatásokkal, amik sokszor érdekesek, de nem biztos, hogy azok nélkül nem tudnék élni.

iri írta...

Igen igy jo megszurni mindent,meg akkor is ha minden szabad nekem de nem minden epit.