2009. augusztus 22., szombat

Az otthonoktatás bibliai alapjai


Kinek van joga a gyermeket tanítani a Biblia szerint, és kinek a felelőssége? Ezekre és még sok kérdésre választ kaphatunk Harvey és Laurie Bluedorn könyvében: A trivium tanitása (Teaching the Trivium). Leforditottam egy fejezetet.

Kinek kell az oktatást kézben tartani: a szülőknek vagy az államnak?

A címre kattintva letöltheted és olvashatod. Érdemes!

Vagy online olvashatod a weboldalamon itt.


Itt találhatod a weboldalt, ahol további részleteket olvashatsz angolul akönyvből, és a blogba is beleolvashatsz.



2 megjegyzés:

Eszti írta...

Eszter, nagyon köszönöm, hogy ezt lefordítottad!! Nagyon építő, ki kellene nyomtatni, és az otthonoktatásunk létjogosultságát megkérdőjelező keresztényeknek a kezébe nyomni. Tudsz egy linket adni, ahol megvehetem ezt a könyvet? Tervezed az egészet lefordítani? Ha lefordítanád, esetleg vedd fel Bluedorn-ékkal a kapcsolatot, hogy adjanak valamennyi százalékot az eladások után- szívesen bereklámoznánk oo körökben, ha meglenne magyarul (férjem marketingben jártas, és amúgy is szívügyünk a téma) Gondolkodj ezen. Még egyszer köszi, épültem, és áldás volt. Még inkább felvillanyozódtam az oo-ra! :)

Unknown írta...

A képre kattintva megtalálod, hol lehet kapni. De a www.triviumpursuit.com oldalon nagyon sok cikk fent van a könyvből. Én ajándékba kaptam a könyvet Perlától (www.theclassicalmommy.com)
637 oldal :O
Jó lenne, ha meglenne magyarul, de...
A forditásnál nem mindenütt ragaszkodtam a szó szerinti forditáshoz, mert nem ez volt a célom, de igyekeztem, mert olyan jól megfogalmazott.