2009. november 27., péntek

Homeopátia

Azt hittem, hogy a homeopátiára könnyen lehet nemet mondani, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon ébernek és határozottnak kell lennem, hogy ellenálljak. Mifelénk sajnos a legtöbb orvost nem érdekli, hogy milyen gyógyszert szeretnék bevenni és milyet nem. Megtörtént velem, hogy az orrfülgégész csak nevetett, amikor azt mondtam, hogy nem szeretnék homeopátiás gyógyszert szedni. Azt hittem, hogy ezzel el van intézve, de amikor a patikában ki akartam váltani a gyógyszert és megláttam a már jól ismert kört a gyógyszeres dobozon, akkor nagyon felháborodtam. Hülyének néznek engem? Határozottan kértem az orvost, hogy ne írjon fel homeopátiás szert, erre ő szemrebbenés nélkül felírja. Ezek után kereshetek új orvost, arról nem is beszélve, hogy hogyan gyógyuljak meg, ha felír valamit, amit nem vagyok hajlandó beszedni?

Sajnos errefelé minden gyógynövényes szert homeopátiásnak hívnak, ezért még nehezebb az ügy, hiszen hogy is fogalmazzak az orvosnak, kezdjem el őt oktatni, hogy mi is a különbség a gyógynövény-kivonatú szerek és a homeopatikus készítmények között?

Néhány napja szintén homeopátiás gyógyszert irt fel a tüdőgyógyász. A patikában tudtam meg, és félve hívtam fel telefonon, hogy valami mást ajánljon, ismerve az itteni viszonyokat egy jó fejmosásra számítottam. Ezzel szemben azt mondta, hogy akkor ne szedjem be, és slussz.

Mi bajom van a homeopátiával? Itt meghallgathatsz egy jó előadást, ami talán téged is meggyőz. Nem hiszem, hogy vitatkoznék bárkivel is erről, de ha valaki elgondolkodik a hallottakon, annak örülni fogok.

post signature

2 megjegyzés:

bnytlk írta...

Nagyon nagyon köszönöm ezt az előadást.Most próbálom letölteni,rem. sikerül.A védőnőm nagyon nagy homeopátia "rajongó" ugymond ő terjeszti ezt a dolgot itt a környezetemben.Terhességem alatt is sokszor próbált rábeszélni dolgokra,mert nagyon sokszor volt rosszúllétem az elején.Na meg miután megszületett a kismanóm nem volt elég neki a tejcsi és akkor is nagyon kínálgatta a különböző bogyókat.De valahogy mindíg húzódoztam,hogy kipróbáljam.Igazából nem tudom,hogy miért is,de valahogy tartottam ezektől a szerektől.Hála Istennek a kislányom így is 5hós koráig kapott anyatejcsit:)(Bogyók nélkül)Biztosvagyok benne hogy ha sikerül meghallgatnom az előadást már az okát is fogom tudni,hogy miért tartózkodjam a homeopátiás szerektől,és ha legközelebb javasolja a védőnőm biztos el is fogom tudni mondani,hogy miért:NE.

Unknown írta...

Remélem, meg tudod hallgatni, ha mégse, szólj, mert megpróbálom másképp közzétenni.